Css Nedir?
İnternette araştırılan css nedir sorusuna baktığımızda, her web sitesinin görsel-grafik olarak tasarlanmasını sağlayan ve kendi içinde kurallar bütününden oluşan bir tasarlama dilidir diyebiliriz.
“Basamaklanmış Stil Katmanları” demek olan Css’nin İngilizce açılımı ise “Cascading Style Sheets”. Css, diğer tanımlama dilleri olan Html ve Javascript ile birlikte internet sitelerinde kullanıcılara görsel denetim imkanı sağlıyor. Css kullanarak, her web sitesinin sayfa grafikleri, metin fontları, görselleri, resim boyutlandırmalarında kullanışlı ve pratik düzenlemeler yapılabiliyor. Css, kullanıcılarına pratik bir yönetim şekli sunuyor. Bu fonksiyonel işlevleri ile web sayfalarınızın bir kısmında ya da her alanında tek seferde bir güncelleme yapabilirsiniz.
Css Ayrıntılı Bilgileri ve Tüm Sürümleri
Tasarımcıların sorduğu css nedir sorusu için açıklama yapacak olursak; Css sayesinde web sitelerinin tüm grafikleri, resim ve metinleri üzerinden en pratik değişiklikleri yapabilirsiniz. Css’nin tüm fonksiyonları W3C kurumu tarafından hazırlanıyor. W3C kuruluşunda yer alan birimlerce, Css üzerinde yapılacak her güncelleme özenle farklı departmanlarca inceleniyor. W3C üyelerinin yapılan güncellemeleri görüşüp onaylaması ile güncellemeler yapılıyor. İlk Css sürümü Css1, 17 Aralık 1996’da oluşturuldu. Css2 ise 1998’de ortaya çıkarıldı ve daha işlevli web siteleri oluşturmak için yeni özellikler eklendi. W3C, Css3 sürümünü ise yine 1998’de oluşturdu. Önceki sürümlere göre, renk gradyanından animasyonlara dek birçok özelliği içinde barındırıyor.

Css Kodlama Sayesinde Pratik Çözümler
Tasarlama dili açısından önemli olan css nedir sorusunu açıklarsak, Css, modern zamanın web siteleri için grafik, animasyon, resim alanında tasarım için kullanılan bir metin-resim dilidir. Css aracılığı ile oluşturulan web siteleri, insanlara en iyi kullanıcı deneyimini yaşatıyor. Sadece zengin görsellik yaratması değil, web sitesinin kullanışlı olmasını da sağlıyor. Web sitelerini tasarlarken, Css, JavaScript ve Html’i beraber kullanarak en işlevli ve kullanışlı siteler yaratabilirsiniz. Yazı fontları, menülerin biçimi, mizanpaj, grafik, animasyon gibi birçok ayrıntı Css kullanılarak değiştirilebiliyor. En gelişmiş web animasyonları için ise JavaScript ile beraber kullanmak fayda sağlıyor. Üstelik aynı anda birçok web sitesine tek bir seferde güncelleme yapma imkanı da bulunuyor Css3 sürümünde.
Css Kütüphanelerini Keşfedin!
Yazılım için css nedir sorusu önem teşkil ediyor. Css, web sitelerinin kusursuz görüntü güncellemesi için kullanılıyor. Css ile yapılan tasarım işlemlerinin pratik ve hızlı şekilde sonuçlanması ise Css Kütüphaneleri sayesinde oluyor. İngilizcesi Css Framework olan Css Kütüphaneleri, web tasarımcıları için hem zamanı etkili kullanma hem birçok tasarımcının aynı anda senkronize çalışmasına olanak sağlıyor. Css kullanımının yaygınlaşmasıyla yazılım dünyasında popülerliği artan Css Kütüphanesi için hiçbir ücret talep edilmiyor. Web tasarımcılarının birlikte kod yazmasına imkan veren Css Kütüphaneleri, açık kaynağa sahip kod fonksiyonuna sahip. Ayrıca, responsive web design uygulaması ile Css Kütüphanelerinden en fonksiyonel animasyonlar konusunda yardım alabilirsiniz.
Css Sayfa Türleri
İnternette karşılaşılan css nedir sorusu hakkında, Cascading Style Sheets’i (Css), web tasarımcılarının vazgeçilmezi olan bir grafik, resim tasarlama dili olarak tanımlayabiliriz. Css’de 3 farklı sayfa türü bulunuyor.
Internal (İç): Hazırlanan kodların sayfadaki ‘’style’’ kısmına yazıldığı bölüm.
External (Dış): Tasarım için yazılan kodları .css uzantılı bir sayfaya atıp, bu sayfayı bir link ile html şekline dönüştüren metin şekli.
In-line (Satır İçi): Html düzenindeyken, Css kodlarını in-line şeklinde oluşturabileceğimiz bölüm.
Farklı bölümlere sahip olan, usta web mimarlarının Html ve JavaScript ile beraber kullandığı Css, hem web sitelerinin görünümünü baştan sona değiştiriyor hem de kullanıcılara zamandan sağlayan işlevleri bünyesinde tutuyor.