Web Yazılım
Web sitelerinde olması istenilen tüm eklenti ve kontrollerin bir arada olmasını sağlayan sitenin beynine web yazılım denilmektedir. Gözle görülmeyen web yazılım arka planda çalışan tüm işlemlerin gelişmesinde aktif rol oynamaktadır. Web yazılım konusu oldukça önemli olup arka planda kodlama altyapısından müşteri ilişkileri yönetimi (CRM) yazılımlarına kadar tüm önemli işlemlerin yapılmasında önemli rol oynamaktadır.
Web Yazılım Programlama Dilleri Nelerdir?
Teknolojinin gelişmesiyle beraber web yazılım çeşitleri de değişime uğrayarak gelişmiş web yazılımları ortaya çıkmıştır. Web yazılımların temel işlevlerinden biri olan programların çalışması için gerekli olan program dillerinin altyapılarını oluşturmaktadır. Web yazılım projelerinde kullanılan program dilleri PHP, JAVA, C#, VB.NET, XML, ASP.NET olmaktadır.

Web Yazılımın Sunduğu Avantajlar
Web sitelerinde bazı özelliklerin farklı bir şekilde kullanılması için web yazılım çeşitlerine ihtiyaç duyulmaktadır. Dünyada en çok tıklanan bazı web siteleri sağlam bir web yazılımına sahip olduğunu görmekteyiz. Web yazılımları sistematik ve güvenilir bir ortam oluşturması, kolay erişim ve sürdürülebilir olması, iş performansı ve görünürlüğünü sorunsuz bir şekilde sağlaması gibi birçok avantajı bulunmaktadır.
Web Yazılım Çeşitleri
Web sitelerin yapılmasında olmazsa olmazları arasında yer alan web yazılım kullanıcının gördüğü ve göremediği iki aşama bulunmaktadır. Web sitelerin tasarımı, logosu ve içerikler kullanıcının görebildiği alanlar olurken web sitenin beyni olarak çalışma durumu görünmeyen aşama olarak biliniyor. Kullanıcılar tarafından en çok web yazılım çeşitleri şunlardır.
- HTML
- .Net
- ASP
- Flash
- Java Script
- PHP
Yukarıda yer alan web yazılım çeşitlerinin kullanıldığı web sitelerinde kullanıcıların bilgi güvenliği sağlanmaktadır. Böylelikle kullanıcılar web sitelerini rahat ve sorunsuz kullanma avantajı elde etmektedir.
HTML
Kullanımı en çok kolay web yazılım çeşidi HTML, site üzerinde yer alan tasarımların nerde olduğunu kullanıcılar tarafından görünmektedir. Ayrıca ziyaretçilerin web site üzerinde herhangi bir işlem yapmasına engel olmaktadır. Görsel. içerik ve videoların tarayıcı tarafından hemen ve kolay bir şekilde açılmasını sağlarken aynı zamanda kullanıcı ekranında istenilen sayfanın açılmasını da sağlamaktadır.
Net, ASP, Flash, Java Script, PHP
HTML web yazılım çeşidi ile hazırlanan bu yazılım çeşitleri web sitelerinde farklı özellikler oluşturmak için ortaya çıkmıştır. Kullanıcıların ön planda tutmak ve görüşlerini anlamak için web sitelerinde bu web yazılım çeşitlerinden yararlanmaktadır. Bankacılık ve E-ticaret faaliyetlerinde işlemlerin yapılması için bu yazılım çeşitlerinden yararlanırken aynı zamanda kullanıcıların bilgileri korunması temel almaktadır.
Web Yazılım Kullanım Alanları
Web sitelerinde istenilen farklı özellikler katmak ve değişiklik yapmak amacıyla web yazılım kullanılmaktadır. Web sitelerinde eklenmek istenen bir yönetim paneli oluşturmak istenildiği zaman web yazılımından yararlanmaktadır. İçerik eklemek, sayfaların yönetimi ve kullanıcıların takibi için web yazılımlara ihtiyaç duyulmaktadır. Web sitelerinde yapılması istenen ve önemli olan bazı değişiklikler için yapılması gereken en önemli nokta bir web yazılımın kullanılmasıdır. Web yazılımı ile ilgili oluşturulan projelerde öncelikle bu konuda uzman kişilerden destek alınması gerekir.
Web Yazılımı Çalışmaları Neden Gerekli?
Günümüzde internet sitelerin bel kemiği haline gelen web yazılımın önemi artarak devam etmektedir. Başarılı ve güvenli bir internet sitelerin oluşması web yazılımları sayesinde artık kolay bir hal almıştır. Web yazılım, iyileştirme, kar getiren özelik ve optimizasyonların en iyi şekilde sunma görevi üstlenmektedir. Web yazılım, en doğru html ve url kodlarının yapılanması ile başarılı bir çalışma ortaya çıkmaktadır. Her alanda ulaşılabilir ve başarıl olmak isteyen kurum yada kuruluşlar web yazılım hizmetlerinden yararlanmaktadır. Başarılı bir web yazılımı için gerekli olan işlemlerin gerçekleştirilmesi önem arz etmektedir.