Html Nedir?
İnternet kullanıcılarının sıkça arattığı html nedir? sorusunu yanıtlarsak ziyaret ettiğimiz web sayfalarını meydana getirmek için kullanılan metin işaretleme dilidir diyebiliriz. İngilizce açılımı Hypertext Markup Language olan Html sayesinde hazırlanan kodlar, internet siteleri tarafından analiz edilerek, birer görsel olarak internet sayfasındaki resimleri oluşturuyor. Html tam olarak bir programlama dili değildir. Herhangi bir internet sitesinde karşımıza çıkan tüm yazı ve görsellerin hem istenen şekilde hem de istenen biçimde sayfaya yerleşmesini sağlar.
Herhangi Bir Programa Gerek Yok!
Kendi web sitesini hazırlamak isteyenler için html nedir? sorusu önem arz ediyor. Html kullanarak herhangi bir site tasarlamak isteyenlerin hiçbir program yüklemesine gerek kalmıyor. Bilgisayardan Word veya not defteri kullanarak da Html sayfası oluşturabilirsiniz. Bilgisayarda halihazırda yer alan bu yazı yazma programları ile oluşturulan dosyaların sonuna nokta koyarak Html, Htm ya da xHtml uzantıları şeklinde kayıt etmek yeterli oluyor. Böylece, kendi tasarladığımız siteye dilediğimiz görselleri ve yazıları biçimlendirerek, istediğimiz yere kolayca taşıyabiliriz.

Hangi Html Dilini Kullanmalı?
‘’Hangi sürüm Html kullanılmalı?’’ sorusu da html nedir? sorusu kadar merak uyandırıyor. Yazılım uzmanları ve bilişimciler Html5 kullanılmasını tavsiye ediyor. Html5 ile oluşturduğunuz kodlar otomatik olarak algılanıyor ve yapılan hatalar fark ediliyor. Aynı zamanda Html5 içinde yapılan güncellemelerle CSS ile olan entegre sorunu düzeltildi. Html5, popülerliğini ASP, PHP gibi programlama dillerinden CSS’ten ve JavaScript’en alıyor. Tasarlama açısından hem daha esnek web siteleri hem de programlama dilleri ile olan uyumu ile Html5, profesyonel tasarımcıların da yeni tasarım işine başlayanların da vazgeçilmezi konumunda.
Html Kullanarak Web Sayfası Oluşturmak
Sizler de basit bir web sayfasını kolayca oluşturabilirsiniz. Bunun için html nedir? sorusunu açıklarsak World Wide Web’in temel bileşenlerinden olan bir metin oluşturma dilidir şeklinde tanım yapabiliriz. Herhangi bir metin düzenleyici açarak (Word, Not Defteri, WordPad, Notepad++) Html için bir belge türü belirlemek ilk adım. Daha sonra oluşturmak istenilen web sayfası için kullanıcı tarafından bir sekme başlığı ekleniyor. Web sitesi için kod kullanarak başlık, metin ve resimler ekleniyor. Metinlerin biçimi, rengi belirlendikten sonra web sayfasının etiketlerini kapatmak son adımı oluşturuyor.
Web Sitesini Html ile Güncellemek
Web sitesi tasarlamak isteyenlerin araştırdığı html nedir? sorusunun yanında ‘’web sitesi nasıl güncellenir?’’ sorusu da merak ediliyor. Yeni web sitesi oluşturan kullanıcıların, bir süre sonra web sitelerini güncellemeye ihtiyacı oluyor. Web sitesini Html ile güncellemek için bir program kullanmaktan ziyade gerekli bilgileri edinmek gerekiyor. Html ile ilgili tüm ayrıntıları öğrenerek web sitenizi pratik şekilde güncelleyebilirsiniz. Buna ek olarak, web sitenize kontrol paneli eklerseniz rutin güncellemeleri hem hatasız hem hızlı yapabilirsiniz. Ayrıca çoğu web yazılımı, web sitenizde çevrimiçi düzenleme yapmanıza olanak sağlayan düzenleme araçları sunuyor.
Html Tarihçesi Hakkında
Tasarım meraklıları, web sitelerinde metin dili çok önemli olduğu için html nedir? sorusunu sıkça araştırıyor. Html, bir örnek vermek gerekirse web sitesinin dizilimi gibidir. Ve bu dizilim Javascript ve CSS (cascading style sheet) yardımı ile gerçekleştiriliyor. 1991’de Html’in ilk sürümü piyasaya sürüldü. Html, 1991’de henüz 1.0 iken kullanıcılara çok kısıtlı imkanlar sunuyordu. 1994’te Html 2.0, 1997’de Html 3.2, 1999’da Html 4.0 ve 2011’de Html5 oluşturuldu. Html5, özellikleri sayesinde kullanıcılar harika bir metin dili sundu. Mobil cihazlardan tabletlere dek her cihazda sorunsuz çalışıyor ve arama motorları ile de oldukça uyumlu halde.