URL Nedir?
İnternette adı sıkça görüldüğü için URL nedir sorusu da arama motorlarında sıkça aratılıyor. URL’nin açılımı Uniform Resource Locator şeklinde geçiyor. URL, herhangi bir web sitesine girmekte kullanılan ‘’http://www.siteismi.com/index.html’’ gibi bir internet adresinin linkidir. URL başka bir deyişle, gezindiğimiz web sitesinin internet alan adıdır. Bu sayede, diğer internet siteleri ile karışıklık olmadan, internette kolayca istediğimiz siteye gitmemize olanak sağlar. İnternet sitelerinin farklı URL uzantıları da bulunabiliyor; com, edu, net, mil, gov gibi. Özetle her konuda binlerce olan internet sitelerini birbirinden ayıran ve internet sitelerine
kolay ulaşmamızı sağlayan linktir URL.

URL Nasıl Çalışır?
‘’URL Nasıl Çalışır?’’ sorusu, URL nedir sorusu gibi önem arz ediyor. Öncelikle, mobil cihazlardan tabletlere dek, internet erişimi sağlanmak istenen tüm cihazların birer Ip adresinden internete bağlanması gerekiyor. Ip adresleri, cihazların web siteleri ile bağlantısını oluşturur. Bu Ip adresleri kullanıcı tarafından belirlenmiyor önceden ve otomatik olarak tanımlanıyor. URL’nin çalışma şekli, Ip adreslerini internet kullanıcılarının kolay kullanımına dönüştürmesi yönündedir. URL bunları yaparken, Ip adreslerini birer metne dönüştürür. Ancak, bir internet sitesine erişim için Ip değil, URL adresi arama çubuğuna yazılır.
URL Bölümleri Hangileri?
İnternetin vazgeçilmezi olduğu için URL nedir şeklinde sorular arama motorlarında aratılıyor. URL, ziyaret edilmek istenilen web sitesinin adresidir. URL, web sayfasının ve web sitesinin tüm bilgilerini açıklayan bölümlere sahiptir. URL, Subdomain ve root domain gibi ana alan adıyla bağlantılı alt alanlara sahiptir. İnternet tarayacısına yazdığımız ‘’www’’ subdomain anlamına geliyor. Web sitesinin ismi ise root domain anlamına geliyor. İnternet dünyasında yer alan her URL’de alt alanlar olan subdomain ve root domain muhakkak yer alıyor. Öte yandan her URL’nin hızlı ve hatasız çalışması için, her bir bölümünün URL’de yer alması gerekiyor.
URL’nin Günümüzde Artan Önemi
İnternet kullanıcıları URL nedir sorusunun yanında URL’nin önemini de araştırıyor. Eğer URL adresi web tarayıcısına yanlış girilirse aranılan web sitesine erişim sağlanamıyor. Hem web sitesi özelliklerini gösteremez hem de aranılan bilgiye ulaşılamaz. Öte yandan, internette gezinirken URL ile gittiğimiz web sitesinde farklı bilgiler karşımıza çıkarsa, bu durum URL’nin sorunsuz şekilde planlanmadığı anlamına gelir. Web sitesinin eksiksiz, doğru görüntülenmesi için URL’nin doğru çalışması gerekiyor. URL, web siteleri ile insanların bağlantısını oluşturan kısayoldur. URL eğer kolay okunursa kullanıcılar için olumlu bir deneyim yaşatır. Üstelik arama motorları da bu hususu göz önünde bulunduruyor.
E-Ticaret İşlemlerinde En Doğru URL Hangisi?
Günümüzde e-ticaret sitesi oluşturmak isteyenler URL nedir sorusunun cevabını arıyor. İnsanlar birçok ihtiyacı için e-ticaret sitelerini kullanıyor. Bu alışkanlık gün geçtikçe artıyor. E-ticareti sitelerine URL’ler ile ulaşılıyor. Bir e-ticaret sitesi için URL alırken bazı önemli noktaları bilmek gerekiyor. Birçok web sitesi, sabit URL’ler kullanırken, e-ticaret işlemleri için açılan web sitelerinde farklı ayrıntılar yer alıyor. Örneğin, internette yapılan bir e-ticaret işleminin sonuçlanması hakkında anında bilgi almak için hedef değer alanının boş bırakmak gerekiyor. Ayrıca, tüm e-ticaret işlemlerini izlemek için e-ticaret izleme kodu gerekiyor.
İlk URL Ne Zaman Oluşturuldu?
Sıkça sorulan URL nedir sorusuna bakarsak internet sitelerinin alan adları diyebiliriz kısaca. URL, bilgisayar bilimi profesörü olan Tim Berners-Lee tarafından 1994’te ilk kez oluşturuldu. URL, UNIX dosya seçenekleri esasına dayanıyor. 1994’ten bu yana gelişen teknoloji ile daha hızlı işlem yapmamıza olanak sağlıyor. 1994’te aynı zamanda ilk arama motoru olan WebCrawler de hizmete açıldı. 26 yılın sonunda dakikalar ile ölçülen URL hizmet süreçleri saniyelere dönüştü. Artık, link sayısı kontrollerinden kanal URL’leri hazırlamaya dek her ayrıntı insanların hizmetine sunuluyor.