Web Tasarım Ve Kodlama
Web tasarım ve kodlama tanımlarını şöyle tanımlayabiliriz. Web tasarım görsel ve metinlerden oluşan web sayfa içeriklerinin web sitesini ziyaret edecek olanlar için belli bir düzen içinde sunulmasına denir. Kodlama ise en genel tanımıyla teknoloji makineleri olan bilgisayar ve diğer makinelerin yapılacakları dilden anlatma işlevine kodlama diyoruz. Bir web sitesinin oluşturulması ya da bir oyunun yapılması için kodlamanın bilinmesi gerekiyor. Kullanılan bilgisayarlar, akıllı telefonlar, tabletler, buzdolapları, hesap makineleri, elektronik cihazlar gibi aletler kodlama sistemine ihtiyaç duyar.

Web Tasarım Unsurları
Günümüzde web tasarım ve kodlama beraber kullanılan iki kavram olarak biliniyor. Kodlama ile ilgili detaylı bilgi verilmeden önce ve tasarım hakkında detaylı bilgi verilmesi gerekiyor. Bir web tasarımda web sitesinin kalitesini belirleyen unsurlar bulunuyor. Web sitesinde dikkat edin ilk unsurlar içerik, özgünlük ve güvenlik gibi noktalar web sitesinin önemli özellikleri arasında yer alıyor. Web sitesinin projelendirme, grafik tasarımı, HTML veya CSS kodlama işlemleri sonrası web sitesi tasarımı tamamlanır. Web tasarımın genel unsurları şunlardır.
- Düzen
- Renk
- Grafikler
- Fontlar
- İçerikler olmak üzere sıralayabiliriz.
Web Tasarımı Yapmak İçin Kodlama Öğrenmek Gerekir Mi?
Web tasarım ve kodlama birbirinden bağımsız olmayan iki kavramdır. Web tasarım yapılması için bir projeye ihtiyaç duyuluyor. Firmaların, şahısların, marka ve ürünlerin esas konularını web sitesini ana içeriğini oluşturuyor. Kişilerin ve firmaların ihtiyacı olan ve tasarım sitelerinin tanıtımı, reklam işlerinin yapılması için kodlamaya ihtiyaç duyuluyor.
Web sitesi sayfalarının kodlama sayesinde internet ortamında düzenli bir şekilde yayınlanmasını sağlıyor. Birçok ülkede kodlama eğitimi verilerek dünyayı şekillendiren teknolojilerde önde olmayı hedefliyorlar. Kodlamaya yapabilme ve algoritma geliştirme
yeteneği ile birçok sorunlara çözüm üretime şansını elde ediliyor.
Web Tasarım Ve Kodlamanın Faydaları
Web tasarım ve kodlama sizlere ve firmanıza kazandıracaklarını şöyle ifade edebiliriz. Web tasarımı firmaların için mesafe önemi kalmayacak ve birçok kişiyle iletişim kurmasını sağlayacak. Web tasarımları firmalar için olumlu bir izlenim yaratarak prestij kazanmalarını sağlar. Firmaların tanıtımları için harcamış olduğu masraflardan bir kısmından kurtulmasını sağlar.
Arama motorlarında en üst satırda yer alarak, 7/24 açık ve alışveriş imkanı sağlayacak kaliteli bir web tasarımda müşterilerinin güvenini sağlayacaktır. Kodlama ise problemlere karşı farklı bakış açılarıyla bakılmasına sağlıyor. Analitik düşünme, problem çözme becerilerini arttırarak uygulamaların ve web sitelerini geliştirilmesine yardımcı olacaktır.
Kimler Kodlama Yapar?
Web tasarım yapılması için kodlamaya işlemlerine ihtiyaç duyulduğunu biliyoruz. Web tasarım ve kodlama işlemlerini yapmak için belli bir düzen ve aşamaları gerektiriyor. Kodlama yaparak insanlar yeni fikirler ve yeni buluşlar ortaya koyabilirler.
Kodlama yapacak meslek unvanları şunlardır;
- Program yapanlar
- Oyun programı yapanlar
- Donanım programlarını yapanlar
- Ağ uzmanı olanlar
- Veri tabanı uzmanı olanlar
- Mobil uygulama geliştiricileri
- Masaüstü yazılım geliştiricileri olarak sıralayabiliriz. Yani web tasarım ve kodlama birbirinden ayrı düşünülemeyecek iki öğe olarak biliniyor.
Web Tasarım ve Kodlamada Nelere Dikkat Edilmeli?
Her çalışmada olduğu gibi web tasarım ve kodlama işlemlerinde hedef çok önemli bir yere sahiptir. Web sitesinin amacına hizmet eden tasarı olması kodlamaya ihtiyaç duyulur. Web sitelerinin müşterileri hızlı bir şekilde yönlendirecek, kullanıcı dostu ve arama motorlarında üst sıralarda yer alması için uygun formatta kodlama işlemlerinin yapılması gerekiyor. Yazımızda web tasarım ve kodlama işlemi hakkında detaylı bilgiler verilmiştir.