WordPress Web Tasarım Dersleri
Bildiğiniz gibi, WordPress günümüzde kullanılan en popüler içerik yönetim sistemlerinden biridir ve programlama bilgisi olmayan herkes bu popüler CMS aracılığıyla web sitesini başlatabilir. Öte yandan, WordPress’in yeteneklerini genişletmek için sağlanan birkaç eklentinin varlığı, istediğimiz özellikleri kolayca uygulamanızı mümkün kılıyor.

WordPress İle Nasıl Çalışırım?
WordPress web tasarım dersleri ile bir site kurma ve bu içerik yönetim sistemiyle nasıl çalışılacağı ile ilgili olarak, önce kurulum için ön koşullarını öğrenmelisiniz, ardından WordPress’in ana bilgisayarlara ve yerel ana makinelere nasıl uygulandığını ve kurulduğunu öğreneceksiniz. Aşağıda, gişeye girerek farklı WordPress web tasarım dersleri ile tanışacaksınız. Son olarak, şablonu yükleyerek, web sitenizin genel özelliklerini ve yeteneklerini ve görünümünü belirleyecek ve eklentiler aracılığıyla sitenizin yeteneklerini artıracaksınız. Bu eğitim kursunun sonunda kendi web sitenizi açabileceksiniz.
WordPress Nedir Ve Neden WordPress Kullanmalıyız?
WordPress, çeşitli web sitesi ve blog türlerini başlatmak için kullanabileceğiniz bir site içerik yönetim sistemidir. Kişisel deneyimlere ve gözlemlenen örneklere dayanan güvenle, WordPress içerik yönetim sisteminin yüksek esnekliği nedeniyle, WordPress web tasarım dersleri ile her tür web sitesini başlatmak için kullanabileceğinizi cesaretle temin edebiliriz.
Ana Bilgisayarlara WordPress Kurulumu Hakkında Eksiksiz Eğitim
WordPress’i başlatmak için bu popüler içerik yönetim sisteminin en son sürümünü indirmek yeterlidir. Ardından uygun ana bilgisayarlar sağlayarak kurmaya devam edin.
WordPress’i Localhost’a Nasıl Kuracağınızı Öğrenin
WordPress o kadar çok farklı sistemle etkileşime girer ki, verdiğimiz WordPress web tasarım dersleri ile onu kendi ev sisteminize bile yükleyebilirsiniz. Bunu yapmak için, bilgisayar sisteminizi barındıracak sisteme bir program yüklemelisiniz ve sonra WordPress’i yükleyebilir ve sitenizi ana bilgisayarlara ve etki alanlarına ihtiyaç duymadan tasarlayabilirsiniz. Son olarak, WordPress web tasarım dersleri ile bu bilgileri gerçek bir ana bilgisayara aktarın. WordPress’i barındırmak için bilgisayarınızda oluşturduğunuz alana localhost denir.
WordPress Görünümü Ve Şablon Tasarımı
* WordPress’i kurduktan sonra, şimdi WordPress web tasarım dersleri ile tasarımı beğeninize göre değiştirme zamanı, bu durumda Ekranlar bölümünden sitenizin görünümüne değişiklikler uygulayabilirsiniz.
* WordPress Teması web sitenizin düzenidir ve güncellemelerin görünümünü, Css, simge yazı tipi paketleri vb. Gibi farklı programlama dillerini kullanarak kullanabilirsiniz. WordPress için birçok ücretsiz şablon vardır ve bunları internetin her yerinde arayabilirsiniz.
* WordPress web tasarım dersleri ile uygun WordPress şablonunu seçtikten sonra, kategori bölümlerinin görüntüsü, en son içerik, en son görünümler ve farklı bölümler gibi farklı sayfa öğelerinin düzenini uygun ve istenen zevkle değiştirerek sitenizin görünümünü özelleştirebilirsiniz.
* Uygun WordPress şablonunu seçtikten sonra, kategori bölümlerinin görüntülenmesi, en son içerik, en son yorumlar gibi farklı sayfa öğelerinin düzenini WordPress web tasarım dersleri ile değiştirebilip ve sitenizin görünümünü özelleştirebilirsiniz.
WordPress Kurulum Paketi Eğitimi
WordPress web tasarım dersleri ile hızlı ve basit şekilde bu kurulumu yapacaksınız. Bazı kullanıcılar, şablonu yüklerken, kurulum şablonlarının bir demo gibi görünmemesi, widget’lerin düzeninin farklı olması ve çıktıda gördükleri görünümün şablon demosundan farklı olması sorunuyla karşılaşır. Böyle bir durumda, ya widget’lerin ayarlarını aramanız ve bunları tek tek belirli bir yere yerleştirmeniz, zevkinize göre düzenlemelerini belirlemeniz ve istediğiniz görünümü yaratmanız gerekir.
WordPress’i ve şablonunu kurmanın basit ve hızlı bir yolu, demo ile tamamen aynıdır, kolay bir kurulum paketi kullanıyor. Kurulum paketleri hızlı ve kolay bir çözümdür ve şablonunuzu ve WordPress’i çok kısa bir süre içinde yalnızca birkaç tıklamayla yüklemenizi sağlar. Yüklenen şablon, demo ile tam olarak aynı oluyor ve widget’leri ayrı olarak eklemenize gerek yoktur. Bu yöntemin, paketi çalıştırmadan önce WordPress’i yüklemediğini unutmayın.
Yazılar Bölümü Aracılığıyla Siteye İçerik Koymak Eğitimi
WordPress web tasarım dersleri ile siteye içerik koymak çok basit. Bir sayfa veya gönderi oluşturmadan önce ikisi arasındaki farkı öğrenmenizi öneririz. Çünkü kâğıt ve yazının teknik ve özel farklılıkları vardır. WordPress sayacında, aşağıdakileri içeren alt menüleri göreceğiniz “Yazılar” adlı bir bölüm vardır:
* Tüm gönderiler: Bu bölümde oluşturulan tüm gönderiler görülebilir.
* Gönderi ekle: yeni içerik eklemek ve sitede yayımlamak için
* Kategoriler: içeriği kategorilere ayırın, sonraki bölümlerde daha ayrıntılı olarak ele alacağız.
* Etiketler: etiketler içerik yönetimi için bir tür dahili kategoridir.
Sayaçta WordPress kullanıcı olarak tanımlanan bir bölümdür. Bu bölüm aracılığıyla farklı rollere sahip kullanıcı hesapları tanımlayabilirsiniz. Web sitesi büyüdükçe, WordPress’te tanımladığınız kullanıcı sayısı artacak ve her birinin siteyi yönetmeye yardımcı olmak için farklı bir rolü olacaktır. Örneğin, bazı kullanıcıların yazar rolü vardır ve içerik yönetimi, kullanıcı ve editör ve metinlerinizi gözden geçirme ve değiştirme konusunda size yardımcı olur, genel müdür sizsiniz ve sitenin ihtiyaçlarına göre sistem tanımında başka roller olabilir .